Polévka s houbovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

Na knedlíčky:
Směs nakrájených jedlých hub
2 tvrdé rohlíky
1 vejce
Uvařené a obrané maso ze 2 kuřecích stehen
4 plátky Gazdovské slaniny
1 lžíce solamylu
sůl, pepř, trochu papriky pikant
Na polévku:
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
střední cibuli
1 stroužek česneku
kousek špeku
1 lžíce sádla
kuřecí vývar
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
na ozdobu libeček a pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Houby vydusíme, asi jako na smaženici a necháme vychladnout. Houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso umeleme. Přidáme vajíčko, solamyl a koření dle chuti. Vlhkými dlaněmi vytvoříme knedlíčky.

  2. V nádobě, kde budeme vařit polévku osmažíme nakrájený špek, přidáme sádlo a nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše osmažíme, pak přidáme česnek nakrájený na plátky, promícháme a přidáme 1 lžíci hladké mouky. Mícháme asi minutu a pak zalijeme vývarem a necháme povařit. Vložíme knedlíčky a když vyplavou, jsou vařené.

  3. Polévku jsem ozdobila sekaným libečkem (mám ho moc ráda) a zapečeným kouskem bílého chleba s Gazdovskou slaninou a nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!