Podzimní hroznový s mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g celozrnné mouky
- 100 g hladké mouky
- 50 g třtinového cukru
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 g másla
- 1 vejce
- 5 lžic domácí marmelády
- 150 g hroznového vína
- třtinový cukr na proslazení ovoce
- plátky mandlí na posypání koláče
Postup Podzimní hroznový s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a vychlazené máslo nakrájené na kousky dáme do mísy a zpracujeme na těsto.
Namačkáme na dno koláčové formy předem vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
Těsto dáme asi na 20 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180°C. Po dvaceti minutách vyndáme, potřeme džemem a poklademe hrozny promíchanými s třtinovým cukrem, nakonec posypeme plátky mandlí.
Koláč vrátíme na 10-15 minut dopéct zpět do trouby, dokud těsto nezíská zlatavý nádech.