Podzimní hroznový s mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
50 g třtinového cukru
1/2 kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
100 g másla
1 vejce
5 lžic domácí marmelády
150 g hroznového vína
třtinový cukr na proslazení ovoce
plátky mandlí na posypání koláče

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a vychlazené máslo nakrájené na kousky dáme do mísy a zpracujeme na těsto.

  2. Namačkáme na dno koláčové formy předem vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

  3. Těsto dáme asi na 20 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180°C. Po dvaceti minutách vyndáme, potřeme džemem a poklademe hrozny promíchanými s třtinovým cukrem, nakonec posypeme plátky mandlí.

  4. Koláč vrátíme na 10-15 minut dopéct zpět do trouby, dokud těsto nezíská zlatavý nádech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!