Plněné rybí filety
Recepty, RybySuroviny
- 4 rybí filety
- 1 vodový suchar
- 1 vejce
- 1 cibule
- sůl
- mletý bílý pepř
- petržlenová nať
- citrónová šťava
- 1 rajčatový protlak
- 1 lžice oleje
- 1 lžice másla
Postup Plněné rybí filety
Postup přípravy receptu
-
Na náplň zomelieme 2 rybacie filety spolu s cibuľou na mäsovom mlynčeku. Pridáme vopred namočený a dobre vyžmýkaná suchár, vajíčko, narezanú vňať, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Druhé dva filety osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rozvrstvíme na ne náplň, prehneme na polovicu a upevníme ihlou. Jemne poprášime múkou.
Olej spolu s maslom rozohrejeme a vložíme naplnené filety. Pridáme osolený pretlak a stiahneme oheň. Filety necháme 10 min len tiahnuť, nevaríme.
Ak sa nám zvýši náplň, pridáme do nej lyžicu strúhanky a sformujeme malé guľky, ktoré dáme tiahnuť k filetom.
Podávame s varenými zemiakmi.