Plněné řízky v kořeněném těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (kýta, kotleta, panenka)
4 plátky anglické slaniny
sýr Brie
sůl
pepř
olej
párátka
Těstíčko:
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
2 dcl mléka
1 větší stroužek česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa rozklepeme hodně do šířky, osolíme je a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek anglické slaniny a kousek sýru Brie. Přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou a upevníme párátky.

  2. Mouku rozšleháme s vejci, přidáme utřený česnek, sladkou papriku, grilovací koření a mlékem dolijeme tak, aby vzniklo středně řídké těstíčko (asi jako palačinkové).

  3. V těstíčku namočíme řízky a na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!