Plněné řízky v kořeněném těstíčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky (kýta, kotleta, panenka)
- 4 plátky anglické slaniny
- sýr Brie
- sůl
- pepř
- olej
- párátka
- Těstíčko:
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 dcl mléka
- 1 větší stroužek česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička grilovacího koření
Postup Plněné řízky v kořeněném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa rozklepeme hodně do šířky, osolíme je a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek anglické slaniny a kousek sýru Brie. Přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou a upevníme párátky.
Mouku rozšleháme s vejci, přidáme utřený česnek, sladkou papriku, grilovací koření a mlékem dolijeme tak, aby vzniklo středně řídké těstíčko (asi jako palačinkové).
V těstíčku namočíme řízky a na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.