Čočka s mangoldem a česnekem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g čočky
- 1 bobkový list
- sůl
- 6 velkých listů mangoldu (viz druhý snímek)
- 2 PL olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- pepř
Postup Čočka s mangoldem a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Šošovicu premyjeme, uvaríme s bobkovým listom, ku koncu varu pridáme soľ.
Listy mangoldu umyjeme, rapíky vyrežeme. Stonky - rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky a varíme v osolenej vode 2 minúty. Medzitým prekrájame listy a vhodíme do vriacej vody k stonkám. Necháme len zavädnúť, nevaríme viac, potom scedíme. Takto si uchová krásnu zelenú farbu.
Do oleja pretlačíme cesnak. Zmiešame uvarenú šošovicu s mangoldom, pridáme ochutený olej, korenie, príp. dosolíme.