Čočka s mangoldem a česnekem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g čočky
1 bobkový list
sůl
6 velkých listů mangoldu (viz druhý snímek)
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu premyjeme, uvaríme s bobkovým listom, ku koncu varu pridáme soľ.

  2. Listy mangoldu umyjeme, rapíky vyrežeme. Stonky - rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky a varíme v osolenej vode 2 minúty. Medzitým prekrájame listy a vhodíme do vriacej vody k stonkám. Necháme len zavädnúť, nevaríme viac, potom scedíme. Takto si uchová krásnu zelenú farbu.

  3. Do oleja pretlačíme cesnak. Zmiešame uvarenú šošovicu s mangoldom, pridáme ochutený olej, korenie, príp. dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!