Rychlá kynutá pizza
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 2 lžíce oleje
- 20 g droždí
- 250 g hladké mouky
- 0,5 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce vlažného mléka
- 1 dl vlažné vody
- Na potření:
- oregano
- 1 konzerva rajského protlaku
- Podle chuti:
- šunka
- olivy
- gouda
- mozzarella
- Niva
- čedar
- salám
- Hermelín
- paprika
- uzený sýr
- slanina
Postup Rychlá kynutá pizza
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s moukou, solí, olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto.
Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozprostřeme na plech a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme placku tenkou maximálně 0,5 cm. Můžeme použít i váleček na těsto.
Pizzu potřeme olejem a necháme kynout po dobu přípravy dalších surovin.
Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky - různé druhy salámů, různé druhy sýrů, rajčata, papriky, olivy - podle vlastní chuti.
Rajský protlak smícháme s oreganem a směsí potřeme pizzu.
Poklademe připravenými nakrájenými kousky. Sýry pokládáme jako poslední vrstvu.
Necháme asi 10 minut vykynout.
Kynutou pizzu vkládáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme asi 15-20 minut.