Rychlá kynutá pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
2 lžíce oleje
20 g droždí
250 g hladké mouky
0,5 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžíce vlažného mléka
1 dl vlažné vody
Na potření:
oregano
1 konzerva rajského protlaku
Podle chuti:
šunka
olivy
gouda
mozzarella
Niva
čedar
salám
Hermelín
paprika
uzený sýr
slanina

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s moukou, solí, olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto.

  2. Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto rozprostřeme na plech a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme placku tenkou maximálně 0,5 cm. Můžeme použít i váleček na těsto.

  3. Pizzu potřeme olejem a necháme kynout po dobu přípravy dalších surovin.

  4. Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky - různé druhy salámů, různé druhy sýrů, rajčata, papriky, olivy - podle vlastní chuti.

  5. Rajský protlak smícháme s oreganem a směsí potřeme pizzu.

  6. Poklademe připravenými nakrájenými kousky. Sýry pokládáme jako poslední vrstvu.

  7. Necháme asi 10 minut vykynout.

  8. Kynutou pizzu vkládáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!