Houby zapečené v bylinkovém jogurtu
Recepty, HoubySuroviny
- 300-400 g oloupaných brambor (nakrájených na větší hranolky)
- Houbová náplň:
- 50 g másla
- 1 větší cibule nakrájená na kolečka
- 300-400 g očištěných hub pokrájených na plátky (můžou být různé, ale měla jsem jen samotnou hlívu ústřičnou)
- drcený kmín
- pepř
- špetka oregana
- grilovací koření nebo houbové koření
- 200-250 ml zakysané smetany nebo směsi z bílého jogurtu a ze zakysané smetany
- 1 polévková lžíce pokrájené pažitky nebo jiných bylinek
- sterilovaná zelenina nebo zelný salát jako příloha
Postup Houby zapečené v bylinkovém jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Dopředu připravené bramborové hranolky předvaříme v osolené vodě do poloměkka a rovnoměrně je rozložíme na dno, máslem vymazané zapékací misky.
Houby očistíme, pokrájíme a společně s cibulí orestujeme na rozehřátém másle, směs hub okořeníme drceným kmínem, osolíme, necháme vše mírně vydusit a pak ji rovnoměrně rozvrstvíme na hranolky z brambor.
Vše nakonec zalijeme jogurtem nebo i se zakysanou smetanou, který okořeníme oreganem, grilovacím kořením a sekanou pažitkou.
Zapečeme v troubě na 180°C, cca 25-30 minut.
Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce pažitkou nebo jinými bylinkami a zpestříme nakládanou barevnou zeleninkou nebo salátem.