Rajská omáčka z cukety (bez mouky)
Recepty, OmáčkySuroviny
- 350 g očištěné cukety
- 5-6 vyzrálých rajčat
- 1 menší mrkev
- 1 velká cibule
- 4 lžíce ovesných vloček
- cca 1,5-2 hrnky masového vývaru
- 250-300 ml rajčatového pyré
- lžíce másla
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- cukr
- špetka mleté skořice
Postup Rajská omáčka z cukety (bez mouky)
Postup přípravy receptu
-
Cuketu a mrkev nastrouháme na hrubo, rajčata a cibuli nakrájíme na kousky. Na másle necháme zesklovatět cibuli. Přidáme nové koření s bobkovým listem a mrkev. Společně orestujeme pár minut.
Přidáme cuketu a po chvíli i vločky. Zalijeme větší části vývaru, osolíme a vaříme cca 20 minut do měkka. Občas promícháme a podle potřeby dolijeme vývar.
Měkkou směs promixujeme a propasírujeme přes sítko. Přece jen ty vločky jsou hrubší. Do propasírované omáčky dáme pyré, dosolíme a cukr se skořicí dáme podle chuti. Společně povaříme.
Já jsem nakonec ještě jednou projela mixérem, aby byla úplně hladká. Hustotu omáčky jsem nemusela nijak upravovat. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.