Plněné papriky v rajské omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 bílé papriky
- Rajská omáčka:
- 1 krabička rajského protlaku
- vývar
- 3 lžíce másla
- hrst na kostičky nakrájené slaniny
- 1 větší mrkev
- 1 větší cibule
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- 1 lžíce cukru
- 3 stroužky česneku
- lžička tymiánu
- trocha citrónové šťávy
- asi deci červeného vína (lze vynechat)
- 3 lžíce hladké mouky
- Náplň:
- 2 lžíce másla
- 40 dkg mletého masa (měla jsem vepřovou plec)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 10 dkg vařené rýže
Postup Plněné papriky v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše zaprášíme moukou.
Přidáme sůl, pepř, tymián, rajský protlak a vývar, zamícháme a necháme asi 1/2 hodiny vařit. Nakonec přidáme víno, zakapeme dle chuti citrónovou šťávou a hotovou omáčku procedíme.
Během vaření omáčky připravíme náplň do paprik. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme umleté maso, důkladně opečeme až maso zhnědne, přimícháme vejce, sůl a rýži a vše dobře promícháme.
Papriky omyjeme, odkrojíme stopku, vydlabeme a naplníme. Do hlubšího kastrolu nalijeme hotovou omáčku, do ní těsně vedle sebe narovnáme naplněné papriky otvorem nahoru, ten přiklopíme odříznutou stopkou a asi 30 minut dusíme. Podávala jsem s knedlíky.