Plnene papriky masem a ryzi

Recepty, Mleté maso

Suroviny

7-8 červených paprik
500 gramu mletého hověziho masa
2 cibule nakrájene na jemné kostičky
Petrželka nakrájená najemno- svazek
3 lžíce oleje
4 stroužky česneku
7-8 lžic rýže
3 lžice strouhanky
sůl podle potřeby a chuti
Na omačku:
2 malé kelímky rajčatového protlaku
2 sklenice vody
2 lžíce cukru
2 strožky česneku
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si papriky na naplnění, omyjeme je,odřízneme vršek tak abysme měli čepku na zaklapnutí, vyjmeme dužinu i se semínky a omyjeme. Takhle připravíme všechny papriky.

  2. Do mísy dáme rýži a zalijeme studenou vodou a necháme tak půl hodiny.

  3. Mezitím smícháme maso,cibuli,petržel,olej, česnek, a nakonec rýži a osolíme podle chuti a ke konci strouhanka a pořádně promíchat.

  4. Papriky naplníme masovou náplní do 2/3 papriky, netlačit tu náplň do všech koutů, poněvadž po vaření by to bylo tuhé a zároveň rýže se vařením nabobtná a ta potřebuje též místo.

  5. Do kastrolu kde se vejdou všechny papriky, vložíme rajčatový protlak, vodu, cukr, bobkový list a česnek a promícháme a dáme vařit až do varu.

  6. Poté ztlumíme a vložíme papriky a vaříme na mírném plameni hodinu. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!