Plněné okurky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3-4 středně velké salátové okurky
1 menší kedlubna
8 ředkviček nebo půlka bílé ředkve
1-2 mrkve
150 g domácí lučiny
150 g měkkého odtučněného tvarohu
sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka
libeček
špetka uzené sypké papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjeme, odřízneme konce a podélně je rozkrojíme.

  2. Lžičkou vydlabeme dužinu (můžeme ji přidat k okurkovému salátu nebo na dát jen ozdobu).

  3. Kedlubnu, mrkev a ředkvičky omyjeme a nahrubo nastrouháme.

  4. K zelenině vmícháme lučinu, tvaroh, špetku uzené červené papriky, sůl, nasekané bylinky a pepř.

  5. Zamícháme a touto směsí plníme vydlabané okurky.

  6. Ochutíme čerstvě mletým pepřem, ozdobíme kousky ředkviček, kousky vydlabané okurky a bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!