Roláda s rebarborovo-švestkovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 4 lžíce pískového cukru
- 3 lžíce tmavé žitné mouky
- 3 lžíce hladké mouky
- miska krájené rebarbory
- miska švestek
- 1/2l vody
- 1 lžička povidlového koření
- 1 vanilkový pudink + 1 dcl mléka
- strouhaný perník
- cukr dle chuti
Postup Roláda s rebarborovo-švestkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do hustého sněhu společně s cukrem. Přidáme žloutky. Jemně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
Roládu upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení roládu zamotáme a necháme ji vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň: Nakrájenou rebarboru a vypeckované švestky povaříme ve vodě, v hlubším kastrólku,až je vše měkké. Tyčovým mixérem vše rozmícháme na kaši. Přidáme lžičku povidlového koření a směs necháme probublávat. 1 sáček vanilkového pudinku rozmícháme v mléce, které přidáme do kastrólku a povaříme 5 minut. Stále směs mícháme. Dosladíme dle chuti - směs je spíš kyselkavá. Nakonec směs zahustíme strouhaným perníkem.
Směsí naplníme roládu. Rovněž na povrch rolády směs rozetřeme a celou roládu necháme v lednici ztuhnout.