Chlebíček ‘Piňa Colada’ bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílá bez lepku)
- 80 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
- 50 g mletého kokosu
- 3 lžíce oleje
- 1/3 plechovky ananasu včetně šťávy
- voda
- Na drobenku
- 2 lžíce cukru (nejlépe třtinového)
- 2 lžíce bezlepkové mouky (např. pohankové)
- 1 lžíce bezmléčného margarínu (Stella)
Postup Chlebíček ‘Piňa Colada’ bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Z ananasového kompotu slijeme šťávu a 1/3 pevného podílu pokrájíme na drobné kousky. Šťávu doředíme vodou na celkový objem 300 ml.
V hlubší míse smcháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a kokosem.
Přilijeme olej a vodu s ovocnou šťávou. Metličkou nebo ručním šlehačem vymícháme v těsto.
Na závěr vmícháme pokrájené kousky ananasu.
Těsto přelijeme do formy na biskupský chlebíček.
Z cukru, mouky a margarínu připravíme drobenku, kterou rozložíme na povrch chlebíčku.
Pečeme při 160 °C cca 30 minut.
Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.