Plněná zapečená paprika
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 slovenské papriky
- 1 menší cibule
- 1 lžička oleje
- 500 g mletého masa
- sůl, pepř
- koření na pizzu asi 1 lžička (dle chuti)
- 1 vajíčko
- 2 lžíce strouhanky
- asi 150 ml vývaru (třeba jen z masoxu)
- 200 g eidamu
Postup Plněná zapečená paprika
Postup přípravy receptu
-
Papriky omyjeme, podélně rozřízneme a očistíme od semen. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli, kterou necháme na oleji zesklovatět.
Mleté maso dáme do mísy, promícháme se solí, pepřem a kořením na pizzu. Vmícháme restovanou prochladlou cibulku. Přidáme vajíčko a nakonec směs zahustíme strouhankou. Vše promícháme.
Masovou směs navrstvíme na připravené papriky a poskládáme je do pekáčku. Papriky podlijeme vývarem a vložíme do vyhřáté trouby - pečeme asi 45 minut.
Pak na papriky rozdělíme nastrouhaný sýr a ještě asi 10- 15 minut dopékáme. Podáváme s bramborem a nebo třeba jen s chlebem.