Apple pie (jablečný koláč) - vegan
Recepty, MoučníkySuroviny
- 260 g hladké nebo polohrubé mouky
- (nejradši používám špaldovou)
- 100 g třtinového cukru
- 230 g rostlinného margarínu
- 1,5-2 kg jablek
- asi 3 PL skořice
- citrónová šťáva
Postup Apple pie (jablečný koláč) - vegan
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s cukrem a skořicí.
Pak přidáme změklé máslo (margarín) a rukama zpracujeme těsto podobné drobence.
Těsto namačkáme do formy na dno a po okraje, snažíme se, aby bylo pořádně upěchované a v malé vrstvě.
Dále poklademe jablky, která jsme smíchali se skořicí a citrónovou šťávou. Vrstva jablek může přesáhnout okraje.
Zasypeme drobenkou, kterou uděláme stejně jako těsto, ale přidáme o trochu více mouky, abychom docílili drobivější konzistence.
Koláč pečeme na 180 stupňů hodinu a čtvrt.
Pak necháme zchladnout. Nejlepší je ho nechat den zaležet, ale není nutné.