Plněná rolka z mletého masa à la sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 lžíce majoránky
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce práškového česneku
6 plátků šunky (použila jsem debrecínku)
3 lžičky dijon hořčice
1 cibule
strouhanka
olej
sůl
pepř
1 hrnek vody
Náplň:
3 vejce
1 dl polotučného mléka (dle chuti může být plnotučné)
1 pórková nať - zelená část
sůl
pepř
1/2 dlouhé bílé papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso spojíme s kořením a necháme hodinu odležet v chladu. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Na oleji usmažíme vajíčka rozmíchaná s mlékem, solí a pepřem, přidáme na kolečka nakrájenou pórkovou nať. Papriky nakrájíme na dlouhé proužky.

  3. Na potravinové fólii rozprostřeme masovou směs, na ni položíme šunkové plátky, které rovnoměrně potřeme hořčicí. Na vše rozetřeme smažená vajíčka a doprostřed připravované rolády dáme nakrájené proužky papriky. Pomocí fólie masovou směs opatrně srolujeme do ruličky, kterou zvenku obalíme ve strouhance.

  4. Do hlubšího pekáče dáme trochu oleje a hrnek vody, přidáme cibulová kolečka (hlavně aby se maso nepřipalovalo zespodu) a na ně položíme vypracovanou rolku. Přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut jako klasickou sekanou. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou, případně přidáme vodu dle nutnosti. Na posledních 5-7 minut alobal sundáme a necháme udělat krustu.

  5. Sekanou nakrájíme, na talíři přelijeme vzniklou šťávou. Podávala jsem s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!