Plněná pečená bílá ředkev

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká bílá ředkev
4 velké cibule
4 větší žampiony
2 dcl bílého vína
1 dcl zeleninového vývaru z kostky
3 pl sojové omáčky
na náplň
1 pl oleje
50 g obyčejného špeku
1 malá cibule
1 žampion
1 lžička sušeného tymiánu
200 g měkkého salámu
100 g Goudy
2 pl nakrájené hladkolisté petrželky
1/4 červené papriky
4 plátky anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme dozlatova.

  3. Přidáme žampion, salám a tymián, promícháme a 5 minut restujeme.

  4. Hrnec odstavíme bokem a necháme vystydnout.

  5. Zapneme si troubu na vyhřátí.

  6. Mezitím si zbývající očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, žampiony na čtvrtky a cibuli na silnější půlměsíčky.

  7. Vše vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, přidáme sojovou omáčku a promícháme.

  8. Ředkev oloupeme, odkrojíme špičatý konec, rozkrojíme na půlku a půlky ještě překrojíme na další dvě poloviny.

  9. Vnitřky lžičkou vydlabeme, mírně poprášíme pepřem a vysteleme plátkem anglické slaniny.

  10. Do vychladlé salámové směsi přidáme papriku, sýr, petrželku, důkladně promícháme a naplníme připravené ředkve.

  11. Naskládáme do zapékací mísy na zeleninu s vímem a vývarem, přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 30 minut.

  12. Poté víko odstraníme a za občasného přelití vypečenou šťávou dopečeme již nepřikryté na 3/4 výkon 15 minut.Jako příloha se hodí opečené brambory nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!