Vepřová játra na halali
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg vepřových jater
- 25 dkg uzené prorostlé slaniny
- 1 velká cibule
- 3 dl smetany 33 %
- 3 dl masového vývaru
- 1 malá sklenice sterilované směsi Halali
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Vepřová játra na halali
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky.
Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky.
V hrnci orestujeme slaninu a přidáme následně cibuli a opečeme do zlatova. Do slanino-cibulového základu přidáme nakrájená játra a zprudka je opečeme. Po opečení podlijeme vývarem a přidáme směs Halali.
Dusíme pomalu do měkka v nezakrytém hrnci, čímž se zredukuje jak vývar, tak i částečně kyselost vložené zeleninové směsi Halali. Jakmile jsou játra na skus příjemně měkká, tak přidáme smetanu, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hladké mouky pro zahuštění.
Dobře promícháme a necháme provařit na mírném ohni, za častého míchání, asi 10 minut. Dle vlastní chuti můžeme přisladit. Jedinečnou přílohou je houskový knedlík.