Vepřová játra na halali

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg vepřových jater
25 dkg uzené prorostlé slaniny
1 velká cibule
3 dl smetany 33 %
3 dl masového vývaru
1 malá sklenice sterilované směsi Halali
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky.

  2. Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky.

  3. V hrnci orestujeme slaninu a přidáme následně cibuli a opečeme do zlatova. Do slanino-cibulového základu přidáme nakrájená játra a zprudka je opečeme. Po opečení podlijeme vývarem a přidáme směs Halali.

  4. Dusíme pomalu do měkka v nezakrytém hrnci, čímž se zredukuje jak vývar, tak i částečně kyselost vložené zeleninové směsi Halali. Jakmile jsou játra na skus příjemně měkká, tak přidáme smetanu, ve které jsme předtím rozmíchali 1 lžičku hladké mouky pro zahuštění.

  5. Dobře promícháme a necháme provařit na mírném ohni, za častého míchání, asi 10 minut. Dle vlastní chuti můžeme přisladit. Jedinečnou přílohou je houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!