Švejžužu po česku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cibule
- lžíce oleje
- vepřové maso (plec, kýta)
- sůl a pepř podle chuti
- glutasol (lze vynechat)
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 lžička grilovacího koření (lze vynechat)
- ½ lžičky kari koření
- 2 lžičky hořčice
- 2-3 lžíce kečupu
- 1 - 2 prolisované česneky
- asi 2-3 lžičky sójové omáčky
- 1-2 lžičky worcesteru
- chilli koření
Postup Švejžužu po česku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájené nudličky masa (asi 200g a více) a za stálého míchání dusíme na mírném ohni a přidáváme předem k ruce připravené ingredience: sůl, glutasol (lze vynechat), 1 lžičku sladké papriky, 1 lžička grilovacíhokoření (lze vynechat) ½ lžičky kari koření, pepř podle chuti, asi 2 lžičky hořčice, 2-3 lžíce kečupu, 1 - 2 prolisované česneky, asi 2-3 lžičky sójové omáčky, 1-2 lžičky worcesteru. Velmi mírně podlijeme a chvíli dusíme.
Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa) a když se šťáva a tuk oddělují (šťávy je malé množství a je hustá). Pokud máme masa málo, můžeme během dušení přidat na hrubší nudličky pokrájenou uzeninu (měkčí klobásu, salám, vuřty nebo párky). Kdo rád výrazně ostré pokrmy, přidá i jemně pokrájenou feferonku, pálivou papriku nebo chilli. Solit opatrně, hlavně kvůli sójové omáčce a také pokud použijete grilovací koření, to je také hodně slané. Podáváme s rýží nebo s chlebem.