Bramborové knedlíky s uzeninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1/2 kg brambor den předem uvařených
- 200 g mouky polohrubé
- trocha soli
- 2 vejce
- 4 špekáčky nebo 1/4 kg uzeného masa
- 1 balíček kysaného zelí
- 3 velké cibule
- olej na smažení
Postup Bramborové knedlíky s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Uvařené oloupané brambory nastrouhat, přidat sůl, mouku a vejce a zpracovat. Z těsta tvořit válečky asi 10 cm dlouhé a hned vhodit do vroucí osolené vody a vařit 15 až 20 minut, podle tloušťky knedlíků.
Osmažit 3 cibule na oleji dozlatova. Zelí zalít vodou a vařit do měkka, scedit a vmíchat trochu krupicového cukru, jednu osmaženou cibulku a zahustit 1 dl vody rozkvedlané s 1 lžičkou mouky, promíchat a krátce podusit. Opéct na trošce oleje uzeninu pokrájenou na kostičky. Uvařené knedlíky pokrájet na kolečka.
Smíchat pokrájené knedlíky s osmaženou uzeninou. Navrch dej zelí a posyp osmaženou cibulkou.