Bramborové knedlíky s uzeninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1/2 kg brambor den předem uvařených
200 g mouky polohrubé
trocha soli
2 vejce
4 špekáčky nebo 1/4 kg uzeného masa
1 balíček kysaného zelí
3 velké cibule
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené oloupané brambory nastrouhat, přidat sůl, mouku a vejce a zpracovat. Z těsta tvořit válečky asi 10 cm dlouhé a hned vhodit do vroucí osolené vody a vařit 15 až 20 minut, podle tloušťky knedlíků.

  2. Osmažit 3 cibule na oleji dozlatova. Zelí zalít vodou a vařit do měkka, scedit a vmíchat trochu krupicového cukru, jednu osmaženou cibulku a zahustit 1 dl vody rozkvedlané s 1 lžičkou mouky, promíchat a krátce podusit. Opéct na trošce oleje uzeninu pokrájenou na kostičky. Uvařené knedlíky pokrájet na kolečka.

  3. Smíchat pokrájené knedlíky s osmaženou uzeninou. Navrch dej zelí a posyp osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!