Plněná kotleta v bránici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotlety
4 plátky královské nebo jiné, podobné slaniny
1 větší žampion
70 g Nivy
1 lžička hořčice
1 lžička oleje
celý kmín
bránice podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety tence naklepeme. Každou potřeme hořčicí a poklademe 1 plátkem slaniny.

  2. V kastrůlku mírně opečeme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu, přidáme nadrobno nakrájený žampion, podlijeme troškou vody, podusíme doměkka a nakonec přistrouháme Nivu, kterou necháme úplně roztéct. Pak kastrůlek odstraníme ze zdroje tepla.

  3. Na kotletu naložíme kupku usmažené směsi, maso přeložíme a obalíme do bránice.

  4. Do pekáčku dáme pečící papír, který mírně potřeme olejem a na něj dáme kotlety, které okmínujeme celým kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Maso pustí šťávu, kterou budeme kapsy přelévat. Po 30 minutách zvýšíme teplotu na 220 stupňů a ještě asi 10 minut pečeme na barvu.

  5. Podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!