Plněná barevná roláda z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg vepřového bůčku (libovějšího)
- 250 ml mléka
- 100 g uzeného sýra (strouhaného)
- 3 nožičky ostravské klobásky (nebo uzenina zvaná Cigáro)
- 2-3 lžíce dijónské hořčice
- 1 žlutá paprika (nebo červená nebo proužky sterilované kapie)
- 100-150 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- petrželka (na ozdobu)
- 1 pórek (menší nebo jarní cibulka)
- + alobal
- + kaše
Postup Plněná barevná roláda z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, přidáme strouhaný uzený sýr, promícháme a necháme přes noc proležet.
Druhý den si připravíme vlhkou utěrku, nebo kus alobalu obdélníkového tvaru. Rovnoměrně na ni rozložíme plát z mletého masa, který potřeme ostřejší hořčicí a poklademe klobáskou, kterou předem omotáme proužky žluté nebo červené papriky, mezi kterou pak vložíme přepůlený menší pórek nebo cibulku.
Roládku zavineme a dáme do pekáčku vymazaného tukem.
Potřeme zamíchanou smetanou, podlijeme vodou a dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Povrch sekané při pečení stále potíráme zakysanou smetanou smetanou.