Plněná barevná roláda z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg vepřového bůčku (libovějšího)
250 ml mléka
100 g uzeného sýra (strouhaného)
3 nožičky ostravské klobásky (nebo uzenina zvaná Cigáro)
2-3 lžíce dijónské hořčice
1 žlutá paprika (nebo červená nebo proužky sterilované kapie)
100-150 g zakysané smetany
sůl
pepř
petrželka (na ozdobu)
1 pórek (menší nebo jarní cibulka)
+ alobal
+ kaše

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme, osolíme, opepříme. Přilijeme mléko, přidáme strouhaný uzený sýr, promícháme a necháme přes noc proležet.

  2. Druhý den si připravíme vlhkou utěrku, nebo kus alobalu obdélníkového tvaru. Rovnoměrně na ni rozložíme plát z mletého masa, který potřeme ostřejší hořčicí a poklademe klobáskou, kterou předem omotáme proužky žluté nebo červené papriky, mezi kterou pak vložíme přepůlený menší pórek nebo cibulku.

  3. Roládku zavineme a dáme do pekáčku vymazaného tukem.

  4. Potřeme zamíchanou smetanou, podlijeme vodou a dáme péci do předem vyhřáté trouby.

  5. Povrch sekané při pečení stále potíráme zakysanou smetanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!