Plněná a pečená kuřecí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
30 - 40 g bílého pečiva - staršího ale vláčného
50 g tvrdého sýra
25 g medvědího česneku nebo jiných bylinek - dle chuti
70 ml mléka - dle potřeby i víc
sůl
30 g másla
2 lžičky sezamu

Postup přípravy receptu

  1. Housku nebo rohlík nakrájíme na drobné kostičky, přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájený medvědí česnek, nepatrně přisolíme, zvlhčíme mlékem dle potřeby a vše smícháme. S mlékem opatrně, pečivo nerozmočíme. Pokud máme větší porce kuřecích stehen, tak nádivky uděláme trošku více. Já měla spíš menší.

  2. Kuřecí stehna zespodu nařízneme podél stehenní kosti, tu v kloubu zlomíme a odstraníme - viz.foto. Přebytečnou kůži ponecháme. Na vykostěné a připravené kuřecí stehna dáme kopečky připravené nádivky, maso pod ní jemně osolíme. Pak pomocí dvou kovových jehel maso sepneme, přiměřeně osolíme i na povchu a dáme do pekáčku. Stehna posypeme sezamem a mezi jednotlivé porce přidáme plátky másla. Do pekáčku dáme trochu vody, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. V polovině pečení víko odstraníme. Povrch přeléváme nebo potíráme výpekem, používám silikonovou mašlovačku.

  3. Po upečení odstraníme jehly, maso šikmo překrojíme a podáváme s vařenými brambory, nebo raději s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!