Piškotový dort pro dceru

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
140 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
30 g oleje
Krém:
0,5l mléka
2 vanilkové pudinky
200 g cukru krupice
1,5 másla
vanilkový cukr
Marcipán:
150 g sušeného mléka (polotučné)
150 g moučkového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
mandlové aroma
3-4 lžíce vody
potravinářské barvivo (prášek, gel)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na 180°C. Z bílků ušleháme sníh a po částech přidáme 100g cukru, ušleháme do tuha. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a promícháme. Nakonec vmícháme mouku a olej. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, troubu ztlumíme na 160°C a pečeme cca 45 minut (záleží na troubě).

  2. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink. Během chladnutí promícháváme nebo posypeme vanilkovým cukrem, aby se nám neudělal škraloup.

  3. Marcipánovou hmotu uděláme smícháním všech ingrediencí kromě vody, kterou do hmoty přidáváme postupně. S vodou opatrně, aby vám hmota neztuhla. Potom podle potřeby přimícháváme barvy. Části hmoty se kterými zrovna nepracujete, ukládejte do igelitového sáčku, aby neosychaly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!