Jednoduché řezy Letní mix

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce
4 polévkové lžíce cukru krupice
1 polévková lžíce solamylu nebo vanilkového pudinku
3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
3 polévkové lžíce horké vody
⅓ polévkové lžíce prášku do pečiva
Na potření:
meruňková marmeláda
Krém:
125 ml smetany na šlehání
100 g bílé čokolády
250 g mascarpone
Posyp:
ovoce - všechno letní, podle chuti a co je k dispozici

Postup přípravy receptu

  1. Bílky a 2 lžíce cukru ušleháme do tuhého sněhu. Předehřejeme troubu na 170°C.

  2. Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu. Přidáme vlažné máslo. Suché suroviny a sníh střídavě lehce vmícháme do žloutkové směsi.

  3. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečeme asi 25 minut, uděláme test špejlí.

  4. Upečený vychladlý korpus potřeme marmeládou (asi 2 lžíce). Nastrouháme čokoládu najemno. Ušleháme smetanu do tuha, přidáme nastrouhanou čokoládu a po částech mascarpone.

  5. Krém natřeme na korpus, uhladíme stěrkou a posypeme ovoce. Dáme vychladit alespoň na 3 hodiny do ledničky. Nakrájíme, servírujeme a sklízíme ovace.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!