Krůtí stehno pečené s mrkví a batátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí noha
sůl
mletý kmín
olivový olej
2 střední mrkve
1/3 velkého batátu nebo 1 malý batát

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí nohu omyjeme, ze všech stran osolíme a okmínujeme. Mrkev nakrájíme na cca 1/2 cm silná kolečka, batát na kostky přibližně stejně velké, jako jsou kolečka mrkve.

  2. Pekáček vymažeme olivovým olejem a dáme do něj krůtí stehno. Zakryté dáme do trouby a pečeme na cca 180-200 stupňů.

  3. Po půl hodině zkontrolujeme, podlijeme vodou a pečeme, než je maso měkké. Průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vodou, vždy jen trochu, aby se stehno nepřipalovalo.

  4. Když je maso měkké (půjde od kosti), přidáme do pekáčku mrkev a batát a odkryté necháme v troubě, než bude zelenina měkká a maso chytne barvu.

  5. Příloha jako taková není třeba, mrkev s batátem vystačí, případně se můžou rozmačkat nebo rozmixovat na kaši/pyré. Výborně se taky hodí okurkový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!