Krůtí stehno pečené s mrkví a batátem
Recepty, Drůbeží masoPostup Krůtí stehno pečené s mrkví a batátem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí nohu omyjeme, ze všech stran osolíme a okmínujeme. Mrkev nakrájíme na cca 1/2 cm silná kolečka, batát na kostky přibližně stejně velké, jako jsou kolečka mrkve.
Pekáček vymažeme olivovým olejem a dáme do něj krůtí stehno. Zakryté dáme do trouby a pečeme na cca 180-200 stupňů.
Po půl hodině zkontrolujeme, podlijeme vodou a pečeme, než je maso měkké. Průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vodou, vždy jen trochu, aby se stehno nepřipalovalo.
Když je maso měkké (půjde od kosti), přidáme do pekáčku mrkev a batát a odkryté necháme v troubě, než bude zelenina měkká a maso chytne barvu.
Příloha jako taková není třeba, mrkev s batátem vystačí, případně se můžou rozmačkat nebo rozmixovat na kaši/pyré. Výborně se taky hodí okurkový salát.