Batátová polévka s cizrnou a burákovým máslem
Recepty, PolévkySuroviny
- cca 400 g batátů
- 1 menší cibule
- cca 2-3 cm zázvoru
- 1 středně velký brambor
- 2 lžíce burákového másla
- 200 g vařené cizrny
- 1 l vývaru
- cca 2 lžíce másla
- chilli
- sůl
- petrželka
Postup Batátová polévka s cizrnou a burákovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Na 1 lžíci másla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený zázvor, na kostičky nakrájené batáty a brambor.
Zalijeme vývarem, osolíme a přidáme burákové máslo a chilli - dle chutě. Promícháme a vaříme do změknutí brambor a batátů. Pak rozmixujeme ponorným mixérem.
Servírujeme posypané petrželkou a cizrnou, kterou ještě můžeme opražit na panvi na lžíci másla.