Batátová polévka s cizrnou a burákovým máslem

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 400 g batátů
1 menší cibule
cca 2-3 cm zázvoru
1 středně velký brambor
2 lžíce burákového másla
200 g vařené cizrny
1 l vývaru
cca 2 lžíce másla
chilli
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 lžíci másla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený zázvor, na kostičky nakrájené batáty a brambor.

  2. Zalijeme vývarem, osolíme a přidáme burákové máslo a chilli - dle chutě. Promícháme a vaříme do změknutí brambor a batátů. Pak rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Servírujeme posypané petrželkou a cizrnou, kterou ještě můžeme opražit na panvi na lžíci másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!