Kuřecí kousky v rajčato-smetanové omáčce se špenátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí vykostěná stehna
1 kelímek smetany na vaření
1 baleni rajčatové omáčky
3 stroužky česneku - prolisovaného
pár snítek čerstvé bazalky
hrst špenátových listů
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, maso z každé strany propečeme a dáme na minutku stranou na teplý talíř.

  2. Do pánve nalijeme rajčatovou šťávu, přidáme česnek a smetanu, důkladně promícháme. Dále přidáme špenát a bazalku a počkáme, až se špenátové listy provaří s omáčkou.

  3. Nakonec dáme maso zpět do pánve k omáčce, necháme chvilku prohřát a podáváme. Podávala jsem s francouzskými brambory, ale stejně tak je dobrá rýže nebo knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!