Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřové plece nakrájené na kostky
- 1 kg cibule nakrájené na drobno
- 3/4 kg paprik
- 3-4 feferonky
- 1 malý rajský protlak
- 2 pl sladké papriky
- 2 pl soli (zarovnané)
- 1 pl mletého kmínu
- 1 kl mletého pepře
- 1 dl oleje
- 2 pl másla + 2 pl hladké mouky na jíšku
- 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu (po 425 ml)
- 5 stroužků česneku
Postup Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí - mezitím očistíme a nakrájíme papriky.
Papriky přidáme k cibuli. Když začnou měknout (pouští vodu), přidáme rajský protlak a necháme vše zredukovat asi na polovinu. Mícháme, aby se protlak nepálil!
Přidáme maso nakrájené na kostky a necháme zatáhnout.
Vmícháme koření, na kolečka nakrájené feferonky, prolisujeme 4 stroužky česneku a nakonec osolíme. Promícháme, přidáme vodu tak, aby bylo vše potopené a vaříme, dokud není maso měkké (asi 3/4 hodiny). Průběžně doléváme vodu, občas promícháme.
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme poslední prolisovaný stroužek česneku a fazole (já je dala i s nálevem). Provaříme a podáváme.