Vydatná celerová polévka s kroupami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g kroupy
500 g celeru
350 g směs libovolné další zeleniny (např. mražená polévková směs)
1 lžíce rostlinného oleje
1 vejce
libeček
celerová nať
petržel
sůl
Vegeta natur nebo bylinková sůl
česnek
1,5 l vody nebo masového vývaru (den předem uvařený, po vychladnutí odebrán tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy propláchneme a dáme vařit.

  2. Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  3. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme strouhaný celer.

  4. Za stálého míchání celer lehce opékáme, po chvilce přidáme další (např. mraženou) zeleninu, vše promícháme, můžeme nechat chvilku dusit a poté přelijeme vývarem nebo vodou.

  5. Přidáme bylinky, sůl, rozetřený česnek apod. Vaříme, až je zelenina téměř měkká.

  6. Slijeme případnou přebytečnou vodu z uvařených krup, přidáme je do polévky a vše ještě krátce povaříme.

  7. Na závěr v polévce rozmícháme jedno vejce, necháme minutku povařit a nakonec už jen dochutíme. Vhodné k obědu (při redukčním režimu), případně i k večeři při režimu udržování hmotnosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!