Vydatná celerová polévka s kroupami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g kroupy
- 500 g celeru
- 350 g směs libovolné další zeleniny (např. mražená polévková směs)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 vejce
- libeček
- celerová nať
- petržel
- sůl
- Vegeta natur nebo bylinková sůl
- česnek
- 1,5 l vody nebo masového vývaru (den předem uvařený, po vychladnutí odebrán tuk)
Postup Vydatná celerová polévka s kroupami
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme a dáme vařit.
Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme strouhaný celer.
Za stálého míchání celer lehce opékáme, po chvilce přidáme další (např. mraženou) zeleninu, vše promícháme, můžeme nechat chvilku dusit a poté přelijeme vývarem nebo vodou.
Přidáme bylinky, sůl, rozetřený česnek apod. Vaříme, až je zelenina téměř měkká.
Slijeme případnou přebytečnou vodu z uvařených krup, přidáme je do polévky a vše ještě krátce povaříme.
Na závěr v polévce rozmícháme jedno vejce, necháme minutku povařit a nakonec už jen dochutíme. Vhodné k obědu (při redukčním režimu), případně i k večeři při režimu udržování hmotnosti.