Muffiny s dvojí čokoládou a banánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
10 lžic cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku rozpuštěného másla nebo tuku nebo oleje
3 lžičky jedlé sody
1 sáček vanilkového cukru
50 g hořké čokolády (cca 1/2 tabulky)
50 g bílé čokolády (cca 1/2 tabulky)
1 banán

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Mouku prosejeme přes síto do mouky. Přidáme jedlou sodu. V míse vyšleháme vejce, cukr a máslo. Vyšleháme do pěny. Přilijeme hrnek a důkladně promícháme.

  2. Banán nakrájíme na malé kostky. Obě čokolády nasekáme na menší kousky. Obojí přimícháme do pěny. Do pěny přisypáváme po lžících směs mouky a sody. Vždy důkladně rozmícháme než přidáme další.

  3. Pokud používáme plech na pečení muffinů, všechny důlky důkladně vymažeme a vysypeme. Pokud používáme silikonové formičky nebo papírové košíčky jen rozdělujeme těsto. Formičky plníme asi do 2/3. Muffiny vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!