Rybičková pěna (pomazánka)
Recepty, PomazánkySuroviny
- 150 g Lučiny nebo Paloučku, žervé...
- 1 plechovka (125 g) rybiček ve vlastní šťávě, oleji či tomatu
- sůl
- pepř mletý
- hořčice plnotučná
- Dále:
- bageta, veka, rohlík nebo toustový chléb
- cibule
- vařené vejce
- čerstvá nebo sterilovaná zelenina
- bylinky dle chuti...
Postup Rybičková pěna (pomazánka)
Postup přípravy receptu
-
Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky (tu můžeme dle vodnatosti přidávat po částech). Kdo chce, může z rybiček před mixováním odstranit malé páteřní kostičky.
Do rybičkové pěny zašleháme Lučinu, Palouček nebo jiný sýr přírodní chuti, dle chuti osolíme, opepříme a můžeme dochutit i troškou hořčice nebo na jemno nasekanými čerstvými bylinkami (petrželka, kopr...)
Rybičkovou pěnou pak natíráme plátky pečiva, které zdobíme dle vlastní chuti a fantazie nebo pěnu nandáme do cukrářského sáčku, kterým ji nanášíme například na plátky rohlíků. Pak stačí jen posypat jemně pokrájenou cibulkou nebo cibulovou natí či pažitkou a máme tak hotové rychlé a zdravé pohoštění třeba i pro nečekanou návštěvu.