Rybičková pěna (pomazánka)

Recepty, Pomazánky

Suroviny

150 g Lučiny nebo Paloučku, žervé...
1 plechovka (125 g) rybiček ve vlastní šťávě, oleji či tomatu
sůl
pepř mletý
hořčice plnotučná
Dále:
bageta, veka, rohlík nebo toustový chléb
cibule
vařené vejce
čerstvá nebo sterilovaná zelenina
bylinky dle chuti...

Postup přípravy receptu

  1. Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky (tu můžeme dle vodnatosti přidávat po částech). Kdo chce, může z rybiček před mixováním odstranit malé páteřní kostičky.

  2. Do rybičkové pěny zašleháme Lučinu, Palouček nebo jiný sýr přírodní chuti, dle chuti osolíme, opepříme a můžeme dochutit i troškou hořčice nebo na jemno nasekanými čerstvými bylinkami (petrželka, kopr...)

  3. Rybičkovou pěnou pak natíráme plátky pečiva, které zdobíme dle vlastní chuti a fantazie nebo pěnu nandáme do cukrářského sáčku, kterým ji nanášíme například na plátky rohlíků. Pak stačí jen posypat jemně pokrájenou cibulkou nebo cibulovou natí či pažitkou a máme tak hotové rychlé a zdravé pohoštění třeba i pro nečekanou návštěvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!