Rýže z Orientu (aneb variace na Orientální rýži s ananasem z obalu od rýže Lagris)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prsíčko
olej
sůl
špetka chilli
1 hrnek rýže
1,5 hrnku vody
1-2 cibule
olej
sůl
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička Garam masaly
kompotovaný ananas
5 hřebíčků
hrst mandlí
případně sušené meruňky nebo švestky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky se špetkou chilli. Orestované maso uchováme v teple.

  2. Dále orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (dala jsem jednu malou žlutou a půlku malé červené).

  3. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži, zaprášíme kurkumou a osolíme.

  4. Po pár minutách přilijeme několik lžic ananasové šťávy z kompotu a vodu.

  5. Přidáme hřebíčky a garam masalu a pod pokličkou dusíme doměkka (podle návodu, obvykle cca 15 minut).

  6. Když je rýže měkká, přidáme kuřecí kousky, hrst mandlí a pár kousků ananasu. Můžeme přidat i pokrájené sušené meruňky nebo švestky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!