Kefírová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

brambory
1 L kefíru
vajíčka (podle porcíí) já dávám vždy 2
voda
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme (podle toho, jak velké je máme v polévce rádi), dáme do hrnce a povaříme do poloměkka.

  2. Přilijeme kefír (dávám tak 3/4 a podle potřeby přilévám), doplníme vodou, osolíme, opepříme a vaříme na slabém plameni asi 20 minut.

  3. Poté utlumíme plamen na minimum a dáme vajíčka. Nemícháme, necháme je celá vyplavat na povrch, ale pozor, aby se vám nepřichytila na dno.

  4. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem podle potřeby. Polévka by měla být polokyselá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!