Pikantní vepřová žebírka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks vepřových žeber
- 3 střední cibule
- kmín
- chilli
- sůl
- 2 česneky
- česneková pasta
- voda na podlévání (dle potřeby)
Postup Pikantní vepřová žebírka
Postup přípravy receptu
-
Žebra lehce pomažeme česnekovou pastou, dosolíme, okmínujeme. Vložíme do pekáčku. Zasypeme cibulí a česnekem, podlijeme vodou a přikryjeme druhým pekáčkem.
V horkovzdušné troubě při 200°C děláme 60 min. V normální troubě při teplotě 200°C děláme 90 min.
Ke konci pečení odendáme druhý pekáček, aby se udělala krásná kůrka. Samozřejmě, že žebra v celém procesu otáčíme a podléváme dle potřeby. Výpeček můžete rozmixovat, kdy se vytvoří kašička a tou si ochutíte brambory. Omlouvám se, ale finální fotku nemám, protože byla konzumace strávníků rychlejší:-D Dobrou chuť:-)