Pikantní pomazánka z kuřecích jater
Recepty, PomazánkySuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 3 PL škvarků v sádle
- 1 maďarská klobása
- 1 cibule
- 2 vejce
- 1 PL majoránky
- 3 kuličky rozdrceného jalovce
- 2 PL hořčice
- 1 dl horkého mléka
- sůl
- pepř
- másla
Postup Pikantní pomazánka z kuřecích jater
Postup přípravy receptu
-
Na masovém mlýnku pomeleme syrová, dobře opláchnutá a tuku zbavená kuřecí játra, 2 PL škvarků v sádle 1 nožku maďarské nebo jiné pikantní klobásy.
Na zbývajícím sádle se škvarky orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a rozdrcený jalovec, přidáme pomletá játra, která za stálého míchání smažíme 5 minut.
Přidáme 2 celá vejce, majoránku, trochu soli a pepře a mícháme, až se vajíčka srazí.
Odstavíme, přendáme do mixéru, přidáme hořčici a horké mléko a rozmixujeme. Jde to našlehat i ručním el. šlehačem.
Podle potřeby ještě můžeme dochutit solí a pepřem a mažeme na čerstvé pečivo.
II.varianta: Do usmažené směsi přidáme hořčici a 200 g pomazánkového neochuceného másla,mléko vynecháme a vše ušleháme. Zdobíme tím, kdo má co rád.