Hovězí kostky na celeru a rajčatech
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězí kližky nebo krku
- 2 cibule
- 3 stroužky nakrájeného česneku
- 2 lžíce sádla
- 1/2 bulvy celeru
- 2 mrkve
- 3 rajčata spařená a oloupaná
- 80 g rajčatového protlaku
- vývar z kostí
- snítka rozmarýnu
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
Postup Hovězí kostky na celeru a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a taky nakrájíme. Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Vytáhneme na talíř a do výpeku vhodíme zeleninu bez rajčat. Orestujeme do zlaté barvy a po té přimícháme protlak a nakrájená rajčata.
Předěláme do pekáčku vhodného do trouby, přidáme maso, koření, podlijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny, podle masa, musí být úplně do měkka. Během pečení maso poléváme výpekem.
Hotové maso vytáhneme, výpek rozmixujeme (4 kuličky vytáhneme) nebo propasírujeme. Šťáva by měla být dost hustá. Kdo by měl málo zapráší moukou. Podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.