Hovězí kostky na celeru a rajčatech

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky nebo krku
2 cibule
3 stroužky nakrájeného česneku
2 lžíce sádla
1/2 bulvy celeru
2 mrkve
3 rajčata spařená a oloupaná
80 g rajčatového protlaku
vývar z kostí
snítka rozmarýnu
4 kuličky nového koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a taky nakrájíme. Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Vytáhneme na talíř a do výpeku vhodíme zeleninu bez rajčat. Orestujeme do zlaté barvy a po té přimícháme protlak a nakrájená rajčata.

  2. Předěláme do pekáčku vhodného do trouby, přidáme maso, koření, podlijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny, podle masa, musí být úplně do měkka. Během pečení maso poléváme výpekem.

  3. Hotové maso vytáhneme, výpek rozmixujeme (4 kuličky vytáhneme) nebo propasírujeme. Šťáva by měla být dost hustá. Kdo by měl málo zapráší moukou. Podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!