Černá rýže se špenátem a semínky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek černé rýže
1,5 hrnku zeleninového vývaru (může být i kvalitní z kostky, např. Alnatura)
1 cibule
200 g sekaného listového špenátu
olej
sůl
čerstvě namletý pepř
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, zalijeme vývarem a na mírném plameni pod pokličkou vaříme asi 35 minut, až než bude rýže měkká. Je-li potřeba, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody.

  2. Mezitím, co se vaří rýže, si na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme sekaný špenát, podlijeme několika lžícemi vody a asi 5 minut podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Doprostřed talíře nandáme kopeček rýže, na něj navršíme špenát a posypeme semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!