Kuřecí paličky pečené s chřestem a ředkvičkami s hořčičnou zálivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích paliček
sůl
pepř
1 svazek ředkviček
1/2 svazku zeleného chřestu
2 stroužky česneku
2 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
2 lžíce hrubozrnné hořčice
olivový olej
snítka čerstvého estragonu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku. Omytým ředkvičkám ořízneme stonky a kořínky, přepůlíme je a pokapeme olivovým olejem. Ředkvičky naskládáme do mezer mezi paličky. Pekáč vložíme do trouby a necháme péct 15 minut.

  2. V misce smícháme utřené stroužky česneku, javorový sirup, hořčici, sůl a lžíci olivového oleje. Pekáček vyndáme z trouby, maso potřeme připravenou směsí a vrátíme na dalších 15 minut do trouby.

  3. Připravené kousky chřestu rozložíme kolem masa v pekáči a opět vrátíme do trouby, tentokrát asi na 10 minut. Pečeme tak dlouho, až je chřest měkký, ale stále pěkně zelený.

  4. Pekáč vyndáme z trouby a jídlo posypeme lístečky estragonu. Pečené paličky rozdělíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou. Podáváme s libovolnou přílohou, u nás byly tuřínové hranolky pečené s parmazánem a rozmarýnem. Výborně se hodily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!