Kuřecí paličky pečené s chřestem a ředkvičkami s hořčičnou zálivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 kuřecích paliček
- sůl
- pepř
- 1 svazek ředkviček
- 1/2 svazku zeleného chřestu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- olivový olej
- snítka čerstvého estragonu
Postup Kuřecí paličky pečené s chřestem a ředkvičkami s hořčičnou zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku. Omytým ředkvičkám ořízneme stonky a kořínky, přepůlíme je a pokapeme olivovým olejem. Ředkvičky naskládáme do mezer mezi paličky. Pekáč vložíme do trouby a necháme péct 15 minut.
V misce smícháme utřené stroužky česneku, javorový sirup, hořčici, sůl a lžíci olivového oleje. Pekáček vyndáme z trouby, maso potřeme připravenou směsí a vrátíme na dalších 15 minut do trouby.
Připravené kousky chřestu rozložíme kolem masa v pekáči a opět vrátíme do trouby, tentokrát asi na 10 minut. Pečeme tak dlouho, až je chřest měkký, ale stále pěkně zelený.
Pekáč vyndáme z trouby a jídlo posypeme lístečky estragonu. Pečené paličky rozdělíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou. Podáváme s libovolnou přílohou, u nás byly tuřínové hranolky pečené s parmazánem a rozmarýnem. Výborně se hodily.