Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 candát (upravený na filety)
1 šalotka nebo malá cibulka
kousek másla + 1 PL oleje
3 PL suchého bílého vína
150 ml smetany
čerstvá pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filet překrájíme na menší kusy a osolíme.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm nejprve kůží dolů opečeme z obou stran. Když dáváte rybu kůží na pánev, vždy ji rukou přitiskněte ke dnu, aby se pak kůže nekroutila a opekla se rovnoměrně.

  3. Pak rybu vyndejte a uchovejte v teple.

  4. Do pánve, (pokud je potřeba) přidejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět jemně nakrájenou šalotku.

  5. Zalijte ji vínem a nechte odpařit.

  6. Pak přilijte smetanu a trochu zredukujte, osolte a nakonec vmíchejte posekanou pažitku.

  7. Do omáčky je dobré taky nakonec přidat malinko na jemno nastrouhaného křenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!