Candát na másle s pažitkovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 1 candát (upravený na filety)
- 1 šalotka nebo malá cibulka
- kousek másla + 1 PL oleje
- 3 PL suchého bílého vína
- 150 ml smetany
- čerstvá pažitka
- sůl
Postup Candát na másle s pažitkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Filet překrájíme na menší kusy a osolíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm nejprve kůží dolů opečeme z obou stran. Když dáváte rybu kůží na pánev, vždy ji rukou přitiskněte ke dnu, aby se pak kůže nekroutila a opekla se rovnoměrně.
Pak rybu vyndejte a uchovejte v teple.
Do pánve, (pokud je potřeba) přidejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět jemně nakrájenou šalotku.
Zalijte ji vínem a nechte odpařit.
Pak přilijte smetanu a trochu zredukujte, osolte a nakonec vmíchejte posekanou pažitku.
Do omáčky je dobré taky nakonec přidat malinko na jemno nastrouhaného křenu.