Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězí plece
1 vrchovatá lžíce francouzské zrnité hořčice
5 stroužků česneku
sůl
1 malé vejce
1 lžička sušené petrželky
1 bujón Ďábelský s chilli Na pánev
2 lžíce slunečnicového oleje
100 g nakrájené na plátky anglické slaniny
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané, na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou.

  2. Plátky anglické slaniny touto směsí protáhneme a poskládáme na plát masa. Plát masa zavineme a zpevníme nití. Na rozehřátém oleji masovou roládu osmahneme ze všech stran, podlijeme vodou a přidáme bujón. Dusíme do změknutí masa, poté roládu vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

  3. V troše studené vody rozmícháme mouku, šťávu zahustíme a provaříme. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!