Hovězí roláda plněná anglickou slaninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězí plece
- 1 vrchovatá lžíce francouzské zrnité hořčice
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 1 malé vejce
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 bujón Ďábelský s chilli Na pánev
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g nakrájené na plátky anglické slaniny
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Hovězí roláda plněná anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané, na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšlehaným, jemně osoleným vejcem a sušenou petrželkou.
Plátky anglické slaniny touto směsí protáhneme a poskládáme na plát masa. Plát masa zavineme a zpevníme nití. Na rozehřátém oleji masovou roládu osmahneme ze všech stran, podlijeme vodou a přidáme bujón. Dusíme do změknutí masa, poté roládu vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
V troše studené vody rozmícháme mouku, šťávu zahustíme a provaříme. Podáváme s vařenou rýží.