Minutkové kančí medailonky s fazolkami a liškami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 300 g mladého kančího masa z kýty
- 300 g zelených fazolek
- 100 g slaniny
- hrst lišek
- cca 3 PL smetany na vaření
- drcený zelený pepř (sušený)
- sůl
- olej
Postup Minutkové kančí medailonky s fazolkami a liškami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve povaříme v osolené vodě fazolky na skus. Maso nakrájíme na medailonky o síle cca 1,5 cm, osolíme a okořeníme nadrceným zeleným pepřem. Opečeme je z obou stran na rozpáleném oleji, vyjmeme a uchováme je v teple.
Přidáme do výpeku orestovat nakrájenou slaninu a lišky a po chvíli vhodíme i okapané fazolky. Podlijeme smetanou a provaříme na požadovanou hustotu. Přilijeme i zbytek šťávy, který nám vytekl z odložených medialonků. Dochutíme podle potřeby solí.