Minutkové žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

300 g žampionů (malé)
1-2 stroužky česneku
lžíce másla + lžička
lžíce oleje
drcený kmín
snítka tymiánu
cca 2 lžičky balzamikového octu
sůl
pepř
petrželka
sýr na posypání (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, případně větší kloboučky rozpůlíme. Rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme žampiony, oloupané a napůl překrojené stroužky česneku, tymián, kmín a sůl.

  2. Žampiony restujeme poměrně zprudka, zastříkneme octem a neustále prohazujeme, až se začnou opékat a zlátnout. Nakonec po odstavení přidáme lžičku studeného másla.

  3. Vše promícháme, dochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé. Žampiony jsou vhodné jako příloha k masu, nebo jen tak, třeba s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!