Minutkové žampiony
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g žampionů (malé)
- 1-2 stroužky česneku
- lžíce másla + lžička
- lžíce oleje
- drcený kmín
- snítka tymiánu
- cca 2 lžičky balzamikového octu
- sůl
- pepř
- petrželka
- sýr na posypání (nemusí být)
Postup Minutkové žampiony
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, případně větší kloboučky rozpůlíme. Rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme žampiony, oloupané a napůl překrojené stroužky česneku, tymián, kmín a sůl.
Žampiony restujeme poměrně zprudka, zastříkneme octem a neustále prohazujeme, až se začnou opékat a zlátnout. Nakonec po odstavení přidáme lžičku studeného másla.
Vše promícháme, dochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé. Žampiony jsou vhodné jako příloha k masu, nebo jen tak, třeba s bagetkou.