Pařížské rohlíčky 2

Recepty, Cukroví

Suroviny

20 dkg mletých vlašských ořechů
40 dkg cukru krupice
5 bílků
5 dkg hladké mouky
Krém:
6 vajec
24 dkg cukru krupice
1 vanilkový cukr
6 dkg holandského kakaa
2 másla
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem šleháme nad párou, po chvilce přidáme ořechy a šleháme cca 10-15 minut, potom přidáme mouku.

  2. Na plech vyložený papírem nastříkáme rohlíčky a pečeme (spíše sušíme) v troubě při 120-150°C.

  3. Krém: Ve vodní lázni šleháme vejce, cukry a kakao, vychladlou směs potom vmícháme do 2 másel. Nastříkáme na rohlíčky, dáme pořádně vychladit a namáčíme v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!