Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek tapiokových perliček
- 2 malé brambory uvařené ve slupce
- 1/2 hrnku pražených arašídů
- 1 lžička římského kmínu
- 1 malá chilli paprička (případně chilli koření dle chuti)
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžíce citronové šťávy
- čerstvý koriandr
Postup Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)
Postup přípravy receptu
-
Tapiokové perličky propláchneme, abychom je zbavili přebytečného práškového škrobu, a necháme je několik hodin namočené, nejlépe přes noc. Poté z nich vodu slijeme a perličky necháme zcela vykapat.
Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pražené arašídy nahrubo nasekáme. Vykapané tapiokové perličky promícháme se sekanými arašídy a solí.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 1-2 minuty na něm opékáme římský kmín. Poté přidáme chilli papričku a ještě asi 30 sekund restujeme. Přisypeme nakrájené brambory a restujeme další 2 minuty.
Poté přidáme tapioku a za stálého míchání dále restujeme, až než tapioka zprůhlední. Na závěr zakápneme citronovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem a ihned servírujeme.