Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Masová směs:
- 1 cibule (85 g)
- 1 lžíce oleje
- 500 g mletého hovězího masa
- 100 g mrkve
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva (400g) loupaných rajčat
- 1 konzervu červených fazolí propláchnutých, okapaných (120 g)
- 1/4 lžičky mletého chilli
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Bramborová kaše:
- 800 g brambor oloupaných
- 100 g čedaru (mild)
- 130 ml teplého mléka
- sůl
Postup Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na oleji.
Mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Přidejte do pánve.
Za občasného míchání opékejte asi minutu.
Přidejte maso a restujte, dokud se nezatáhne. Osolte, přidejte chilli, tymián a pepř. zalijte rajčaty, promíchejte a pod poklicí duste 10 minut.
Maso odklopte a duste tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří.
Brambory nakrájejte nadrobno, uvařte doměkka v osolené vodě. Hotové brambory sceďte, rozmačkejte spolu s horkým mlékem.
Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.
Troubu předehřejte na 220 ⁰C.
Masovou směs rozložte do pekáčku a přikryjte bramborovou kaší. Vložte do trouby a pečte dozlatova asi 20 – 25 minut.