Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Masová směs:
1 cibule (85 g)
1 lžíce oleje
500 g mletého hovězího masa
100 g mrkve
1 stroužek česneku
1 konzerva (400g) loupaných rajčat
1 konzervu červených fazolí propláchnutých, okapaných (120 g)
1/4 lžičky mletého chilli
čerstvě mletý pepř
1 lžička sušeného tymiánu
Bramborová kaše:
800 g brambor oloupaných
100 g čedaru (mild)
130 ml teplého mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na oleji.

  2. Mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Přidejte do pánve.

  3. Za občasného míchání opékejte asi minutu.

  4. Přidejte maso a restujte, dokud se nezatáhne. Osolte, přidejte chilli, tymián a pepř. zalijte rajčaty, promíchejte a pod poklicí duste 10 minut.

  5. Maso odklopte a duste tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří.

  6. Brambory nakrájejte nadrobno, uvařte doměkka v osolené vodě. Hotové brambory sceďte, rozmačkejte spolu s horkým mlékem.

  7. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.

  8. Troubu předehřejte na 220 ⁰C.

  9. Masovou směs rozložte do pekáčku a přikryjte bramborovou kaší. Vložte do trouby a pečte dozlatova asi 20 – 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!