Bramborové noky s česnekem a bylinkami z jedné pánve
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Noky:
- 6 větších brambor
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- trochu pepře
- nasekaná petrželová nať
- hladká mouka dle potřeby
Postup Bramborové noky s česnekem a bylinkami z jedné pánve
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme (jako kdybychom chtěli dělat bramboráky), z brambor vymačkáme přebytečnou vodu a dáme je do jiné mísy.
K bramborám dvě přidáme celá vejce, sůl, pepř, česnek, nasekanou petrželku a promícháme.
Ke směsi přidáme asi 2 lžíce hladké mouky, promícháme a postupně přidáváme opět mouku dle potřeby. Těstíčko by nemělo být moc řídké, radši trochu hustší.
Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme a přidáme lžíci oleje. Pomocí lžičky děláme malé noky, které dáváme opatrně do vody. Vaříme je, dokud nevyplavou napovrch.
Hotové noky dáme stranou do mísy, aby se neslepily, tak je trochu můžeme pokapat olejem.