Bramborové noky s česnekem a bylinkami z jedné pánve

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Noky:
6 větších brambor
2 vejce
3 stroužky česneku
1 lžička soli
trochu pepře
nasekaná petrželová nať
hladká mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme (jako kdybychom chtěli dělat bramboráky), z brambor vymačkáme přebytečnou vodu a dáme je do jiné mísy.

  2. K bramborám dvě přidáme celá vejce, sůl, pepř, česnek, nasekanou petrželku a promícháme.

  3. Ke směsi přidáme asi 2 lžíce hladké mouky, promícháme a postupně přidáváme opět mouku dle potřeby. Těstíčko by nemělo být moc řídké, radši trochu hustší.

  4. Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme a přidáme lžíci oleje. Pomocí lžičky děláme malé noky, které dáváme opatrně do vody. Vaříme je, dokud nevyplavou napovrch.

  5. Hotové noky dáme stranou do mísy, aby se neslepily, tak je trochu můžeme pokapat olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!