Pekelně pikantní guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
100 g dobrého špeku
4 větší cibule
6 stroužků česneku
1 pórek celý
1 červená chilli paprička
1 žlutá chilli paprička
2 konzervy fazolí v chilli omáčce
sůl
300 ml černého piva
300 ml hovězího vývaru
2 lžičky Harissy
sůl
čerstvě mletý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také nakrájíme na slabá kolečka.

  3. Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, přidáme cibuli, česnek, chilli papričky a restujeme asi 3 min.

  4. Do tohoto základu vložíme maso a zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Osolíme, opepříme, přidáme Harissu, kmín, pórek, podlijeme trochou piva a vývaru a necháme dusit. Podle potřeby podléváme pivem a vývarem a dusíme dokud není maso měkké. Přidáme fazole necháme provařit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!