Pekelně pikantní guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky
- 100 g dobrého špeku
- 4 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 pórek celý
- 1 červená chilli paprička
- 1 žlutá chilli paprička
- 2 konzervy fazolí v chilli omáčce
- sůl
- 300 ml černého piva
- 300 ml hovězího vývaru
- 2 lžičky Harissy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1/2 lžičky drceného kmínu
Postup Pekelně pikantní guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričky nakrájíme na slabá kolečka. Pórek očistíme, omyjeme a také nakrájíme na slabá kolečka.
Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, přidáme cibuli, česnek, chilli papričky a restujeme asi 3 min.
Do tohoto základu vložíme maso a zprudka opečeme, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Osolíme, opepříme, přidáme Harissu, kmín, pórek, podlijeme trochou piva a vývaru a necháme dusit. Podle potřeby podléváme pivem a vývarem a dusíme dokud není maso měkké. Přidáme fazole necháme provařit a podáváme.