Pikantní houby po asijsku

Recepty, Houby

Suroviny

200 g žampionů
několik ks (sušených) hub shiitake (čerstvé je poněkud obtížné sehnat)
hrst sušených hub Jidášovo ucho
1 PL sójové omáčky
1 PL teriyaki omáčky (popř. Hoisin omáčky)
1 PL vinného octa
špetka cukru
drcené chilli cca 1 KL
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
zelená petrželka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby přelijeme horkou vodou a necháme min. 2 hodiny bobtnat.

  2. Žampiony nakrájíme, malé na čtvrtky a velké na plátky.

  3. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek posekáme. Na omáčku smícháme všechny ingredience, podle chuti dokyselíme nebo dosladíme. Chuť by měla být pikantní a sladko - slano - kyselá.

  4. Na rozpáleném oleji orestujeme asi minutu jarní cibulky a česnek, přidáme houby a restujeme asi 5 minut.

  5. Poté zalijeme omáčkou a restujeme ještě dalších 5 minut. Houby by měly do sebe během té doby nasáknout všechny chutě.

  6. Podáváme s rýží nebo nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!