Pikantní houby po asijsku
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g žampionů
- několik ks (sušených) hub shiitake (čerstvé je poněkud obtížné sehnat)
- hrst sušených hub Jidášovo ucho
- 1 PL sójové omáčky
- 1 PL teriyaki omáčky (popř. Hoisin omáčky)
- 1 PL vinného octa
- špetka cukru
- drcené chilli cca 1 KL
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- zelená petrželka
- olej
- sůl
Postup Pikantní houby po asijsku
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby přelijeme horkou vodou a necháme min. 2 hodiny bobtnat.
Žampiony nakrájíme, malé na čtvrtky a velké na plátky.
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek posekáme. Na omáčku smícháme všechny ingredience, podle chuti dokyselíme nebo dosladíme. Chuť by měla být pikantní a sladko - slano - kyselá.
Na rozpáleném oleji orestujeme asi minutu jarní cibulky a česnek, přidáme houby a restujeme asi 5 minut.
Poté zalijeme omáčkou a restujeme ještě dalších 5 minut. Houby by měly do sebe během té doby nasáknout všechny chutě.
Podáváme s rýží nebo nudlemi.