Pikantní hlíva s kapary

Recepty, Houby

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
1 větší cibule
150 ml tomatového pyré
chilli vločky - podle chuti
2 lžíce kaparů
2-3 lžíce husté zakysané smetany
sůl
olej
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, odřízneme tuhé části (použijeme je např. do polévky) a pokrájíme na tenké nudličky.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli.

  3. Vložíme hlívu, osolíme, orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a přidáme tomatové pyré a chilli. Podusíme doměkka.

  4. Necháme v omáčce prohřát kapary, odstavíme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu. Na talíři posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!